אייריש קופי – קפה אירי

אייריש קופי – קפה אירי

צריכים עזרה בתכנון החופשה באירלנד?

ה-Irish Coffee הוא ללא ספק הקוקטייל האירי הפופולרי ביותר שיש לו היסטוריה מרתקת ועשירה ועכשיו אתה יכול ליצור בעצמך תוך כדי הדרכה מקצועית בסדנא כיפית!

אייריש קופי בדבלין - מה לדעת? סוגים? איך לבקש את זה בפאבים, בארים ומסעדות?

כאשר מזמינים אייריש קופי בדבלין, כדאי לדעת קצת על המשקה וכיצד להפיק את המרב מהחוויה שלך. הנה כמה טיפים ומידע שיעזרו לכם ליהנות מאייריש קפה בדבלין:

  1. סוגי אייריש קפה: המתכון הקלאסי של אייריש קפה מורכב מקפה חם, וויסקי אייריש, סוכר חום וקצפת. עם זאת, מפעלים מסוימים עשויים להציע וריאציות עם סוגים שונים של וויסקי או אפילו טעמים נוספים, כגון קרמל, שוקולד או אגוזי לוז. אל תהסס לשאול את הברמן אם יש להם טוויסטים ייחודיים על האייריש קופי המסורתי.
  2. בחירת וויסקי: סוג הוויסקי המשמש באייריש קופי יכול להשפיע באופן משמעותי על הטעם שלו. כמה מותגי וויסקי איריים פופולריים כוללים את ג'יימסון, בושמילס, Tullamore D.E.W. ו-Redbreast. אתה יכול לשאול את הברמן באיזה וויסקי הם משתמשים או אם יש לך העדפה, אתה מוזמן לבקש מותג ספציפי.
  3. איך מזמינים: הזמנת אייריש קופי בדבלין היא פשוטה. פשוט ניגש לברמן או לשרת ושאל, "אפשר לשתות אייריש קופי, בבקשה?" אם יש לך העדפת וויסקי ספציפית או רוצה לנסות וריאציה, אתה יכול לציין זאת בזמן ההזמנה, למשל, "אפשר לקבל אייריש קופי עם וויסקי רדבריסט, בבקשה?"
  4. היכן ניתן למצוא את האייריש קפה הטוב ביותר: פאבים, ברים ומסעדות רבים בדבלין מגישים אייריש קפה, אבל כמה מפעלים ידועים במיוחד בזכות האייריש קפה שלהם. אזור הטמפל בר הוא יעד פופולרי לתיירים ויש בו מפעלים רבים המגישים אייריש קופי. אתה יכול גם לבקש מהמקומיים או מהקונסיירז' של המלון שלך המלצות היכן למצוא את האייריש קפה הטוב ביותר בעיר.
  5. ליהנות מקפה אייריש: התענגו על החוויה של שתיית אייריש קופי בדבלין על ידי קח את הזמן והנאה מהטעמים והטמפרטורות המנוגדות של הקפה החם והוויסקי, בשילוב עם הקצפת הקרה. עדיף לשתות אותו ללא כפית או קשית, וללגום את הקפה דרך שכבת השמנת.

עם העצות האלה בראש, אתה יכול להזמין וליהנות בבטחה מאייריש קופי טעים בזמן ביקור בדבלין, לטבול את עצמך בחוויה אירית אמיתית.

מי המציא את קוקטייל הקפה האירי אייריש קופי?

אייריש קופי הומצא על ידי ג'ו שרידן, שף וברמן, בתחילת שנות ה-40. באותה תקופה עבדה שרידן במסעדה ובבית הקפה של פוינס איירבייס במחוז לימריק, אירלנד. פוינס היה תחנת תדלוק חשובה לטיסות טרנס-אטלנטיות, ובסיס התעופה סיפק לעתים קרובות נוסעים עייפים.

הסיפור מספר שערב אחד, קבוצה של נוסעים אמריקאים הגיעה לבסיס פיינס לאחר טיסה ארוכה ומאתגרת. כדי לחמם אותם ולרומם את מצב הרוח, החליטה שרידן להגיש להם קפה עם טוויסט. הוא הוסיף וויסקי אירי, סוכר, והוסיף אותו בקצפת. כשהנוסעים שאלו אם הם שותים קפה ברזילאי, שרידן השיבה בבדיחות, "לא, זה אייריש קופי".

המשקה זכה במהירות לפופולריות, וכאשר בסיס התעופה פוינס הוחלף בשדה התעופה שאנון, שרידן עבר למסעדה של שדה התעופה והמשיך להגיש את האייריש קופי המפורסם שלו. בשנות ה-50 המשקה עשה את דרכו לארצות הברית, שם הפך לפופולרי יותר ויותר, במיוחד בסן פרנסיסקו, שם הוצג על ידי סופר טיולים בשם סטנטון דלאפלן בבית הקפה בואנה ויסטה.

כיום, אייריש קפה נהנה ברחבי העולם ונחשב לקוקטייל קלאסי, המוערך בזכות החמימות, הטעם והאיכויות המנחמות שלו.

איך אני מכין אייריש קופי בבית?

אייריש קפה הוא משקה אלכוהולי טעים ומחמם המשלב קפה, וויסקי אייריש, סוכר וקצפת. המשקה הזה לא רק פופולרי באירלנד אלא גם זכה לתהילה בינלאומית בזכות טעמו המענג ואיכויותיו המנחמות. הנה מתכון פשוט להכנת אייריש קופי קלאסי בבית:

רכיבים:

180 מ"ל קפה חם טרי
45 מ"ל וויסקי אירי (כגון ג'יימסון)
2 כפיות סוכר חום (או לפי הטעם)
קצפת טריה (לא ממותקת או ממותקת קלות)

הוראות:

מחממים מראש כוס חסינת חום או כוס אייריש קפה על ידי מילויה במים חמים. תן לזה לשבת דקה, ואז השליך את המים.
מוזגים את הקפה החם שזה עתה מבושלת לכוס שחוממת מראש, ממלאים אותה כשני שליש.
מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים היטב כדי להמיס אותו בקפה.
מערבבים פנימה את הוויסקי האירי, מוודאים שהסוכר, הקפה והוויסקי משולבים היטב.
יוצקים בזהירות את הקצפת על גב הכף על פני הקפה וממלאים את הכוס עד למעלה. המטרה היא ליצור שכבה של קרם צף על גבי הקפה במקום להתערבב איתו.
מגישים את האייריש קופי מיד, ללא כף או קשית, ומאפשרים לשתיין ללגום מהקפה החם והוויסקי דרך שכבת הקצפת הקרה.
הערה: חיוני להשתמש בקצפת טריה במקום קצפת מקופסת שימורים או קרם אירוסול, מכיוון שהעקביות של הקרם הטרי חיונית ליצירת שכבה נכונה על גבי הקפה.

תיהנו מהאייריש קופי הביתי שלכם, וזכרו לשתות באחריות!

מתכון אייריש קופי קוקטייל כשר

אייריש קופי כשר? משקה קוקטייל קפה אירי גם כשר לפסח? אפשרי!

כדי להכין אייריש קופי כשר, תצטרכו לוודא שכל המרכיבים ותהליך ההכנה עומדים בחוקי התזונה הכשרים. הנה מתכון לאיריש קופי כשר:

רכיבים:

180 מ"ל קפה חם כשר טרי
45 מ"ל וויסקי אירי כשר (כגון ג'יימסון או Tullamore D.E.W.)
2 כפיות סוכר חום עם תעודת כשרות (או לפי הטעם)
שמנת מוקצפת טריה ללא חלב או תוספת קצפת פרווה (לא ממותקת או ממותקת קלות)
הוראות:

מחממים מראש כוס חסינת חום או כוס אייריש קפה על ידי מילויה במים חמים. תן לזה לשבת דקה, ואז השליך את המים.
מוזגים את הקפה הכשר והחם שזה עתה מבושל לכוס המחוממת מראש, וממלאים אותה כשני שליש.
מוסיפים את הסוכר החום בעל הכשרות ומערבבים היטב כדי להמיס אותו בקפה.
מערבבים את הוויסקי האירי הכשר, מוודאים שהסוכר, הקפה והוויסקי משולבים היטב.
יוצקים בזהירות את הקצפת הלא חלבית או תוספת הקצפת הפארבה על גב הכף על פני הקפה, וממלאים את הכוס עד למעלה. המטרה היא ליצור שכבה של קרם צף על גבי הקפה במקום להתערבב איתו.
מגישים את האייריש קופי הכשר מיד, ללא כפית או קשית, ומאפשרים לשתיין ללגום מהקפה החם והוויסקי דרך שכבת הקצפת הקרה והלא חלבית.
המפתח להכנת אייריש קופי כשר הוא שימוש במרכיבים בעלי תעודת כשרות ושמנת לא חלבית או תוספת קצפת פרווה כדי להימנע מערבוב מוצרי חלב ובשר, דבר האסור על פי חוקי התזונה הכשרות.

רוצה לחזור למשהו ספציפי בעמוד?

כבר הצטרפת לקבוצת הפייסבוק שלנו?

הצטרפו לקבוצת המטיילים שלנו בפייסבוק ותקבלו המון טיפים, המלצות ומידע חשוב על אירלנד!

דילוג לתוכן